Välkommen
Användarnamn:

Lösenord:




Kom ihåg mig

[ ]
[ ]
Redaktion

Webbmaster och Redaktör
för
Leva Billigt


t_hatt_5119.jpg

© Göran NK Torin
fotograf & frilansjournalist
Snigelpost shy.png
Holnersgata 4
794 91 SKATTUNGBYN
0250-55 13 30
070-668 11 38
Sänd mail till info(snabela) levabilligt.se
Räknare
Denna sida idag
Totalt: 16
unika: 9

Denna sidan någonsin...
Totalt: 196800
unika: 119646

Webbplats...
Totalt: 454358
unika: 190797
Ny livsstil

Dessa bilder speglar 
innehållet på Leva Billigt

Jordgubbar 3 B.jpg
Färska jordgubbar med grädde

amhult_2968.jpg
Spaning efter nytt boende

as_i_gen_4170.jpg
Färdiglagat smakar
"as igen" !


applesylt_4784.jpg
Hemlagat äpplemos

hundar_3931.jpg
Mina hundar

kalrotskord_4505.jpg
Nyskördade kålrötter
från den egna odlingen

mangoldskord_4532.jpg
Nyskördad Mangold
från den egna odlingen

matlagn_3975.jpg
Webbmaster lagar mat


rakost_3621.jpg
En perfekt råkosttallrik

risgrynsgrot_4541.jpg
Skall man köpa färdiglagat?

vaffelgott_5175.jpg
En våffla på våfflan

rodbetsbiff_4864.jpg
Rödbetsbiff med ris och purjolök

koklada_4549.jpg
Koklåda sparar energi
gulash_3976.jpg
Vegetarisk Gulasch
Billig mat


ved_klyvyxa_4245.jpg
Ved värmer flera gånger

pannan_3858 (kopia).jpg
Full fart i vedpannan

sotaren_2330.jpg
Sotarn på taket
Men man kan sota själv billigare

auktionist_4702.jpg
Mycket pengar att spara på auktion

bocker_4503.jpg
Läs böcker!
Bättre än TV
hus_stuga.jpg
Bo billigare
på landet!
skafferi_4942.jpg
Ett kallt skafferi sparar pengar.
saab_0841.jpg
Veteranregistrerad bil
är billig i längden

tomte_3966.jpg
Tomten är nöjd med det lilla
Bokrean
Nu börjar bokrean!

Pågår 22 februari till 1 april 2015

Köp direkt från förlaget! Länk, klicka här.
onsdag 03 oktober 2007
Liv på egna villkor - Magisteruppsats om självhushåll

Liv på egna villkor? - Om självhushållare i konsumtionssamhället
Detta är en D-uppsats från Högskolan i Halmstad/Sektionen för Hälsa och Samhälle (HOS)
Författare: Tommy Stenberg; [2006]


Nyckelord: självhushåll; konsumtionssamhälle;

Sammanfattning:
Genom att leva i konsumtionssamhället förväntas vi underställa oss dess normer och värderingar. Dock finns individer som väljer att försöka begränsa sin konsumtion och vara självförsörjande.

Syftet med den här uppsatsen är att klarlägga de faktorer, med bakgrund mot hur det moderna konsumtionssamhället ger oss identitet genom konsumtion, möjliggör ett individuellt identitetsskapande utan medverkan i ovan nämnda konsumtion.

Frågeställningen lyder då Hur är det möjligt att hantera identitetsproblem utan att underordna sig konsumtionssamhällets dominerande normer och värderingar?

Tillvägagångssättet var att genom intervjuer med fem informanter få inblick i deras specifika tillvaro.
I analysen har jag först med hjälp av Becker beskrivit deras avvikarkarriärer för att sedan med hjälp av Goffman visat hur identitetsambivalens driver dem till att söka utträde ur avvikargemenskaper.

Slutligen har jag redogjort för de strukturella förutsättningarna och sedan med hjälp av Beck visat på hur dagens samhälle och dess normer tillåter avvikelse.

Källa

Klicka här för att hämta uppsatsen, pdf-fil


Publicerad av webbmaster : onsdag 03 oktober 2007 - 22:42:13 | Läs/skriv kommentar: 0 |utskriftsvänlig Skapa PDF av denna nyhetsartikel
måndag 01 oktober 2007
Baka brödet själv

Varför betala nästan 20:- för en limpa?
När du kan få den för mindre än halva priset om du bakar själv!

Det köpebröd de har i affärerna är oftast av dålig kvalité och fullt med luft. Man måste äta nästan en halv limpa innan man blir mätt, klart olönsamt. Storbagerierna har bråttom och jäser upp brödet för fort. Då hinner inte mjölets alla näringsämnen komma till sin rätt.

Det här verkar vara en svensk företelse. Om man kommer till Tyskland så kan man i praktiskt taget vilken affär som helst få bröd av god kvalité till hyfsat pris.
Det svenska köpebrödet har också så väldigt lite fibrer att man får förstoppning av det. Bagarna försöker oftast luras genom att strö flingor och annat jox ovanpå.

Baka själv så får du det bröd du vill ha.
Kokböckerna är fulla med recept, det är bara att välja.
En bra bok är "Dagligt bröd" av Annelies Schöneck.
En annan bra bok som egentligen beskriver hur man använder olika sädeslag och grönsaker är "Fullkornskost, med grönsaker" av Birgitta Lagerström/Karl Wernhart. I den boken finns även brödrecept. Låna dem på biblioteket om de inte finns i bokhandeln, sedan kan du säkert hitta dem på något av internets alla antikvariat.

Själv gillar jag rågbröd som bakas med surdeg. Degen skall jäsa över natten och då hinner fytinsyrorna i mjölet brytas ner ordentligt, brödet blir saftigt och gott och mätt blir man. Det blir visserligen mer kompakt än vad köpebrödet är, men du vet vad det innehåller?
Surdegen gjorde jag själv. Det går i princip till så att man blandar lite rågmjöl med jummet vatten och låter det stå ett par dygn tills det luktar lätt syrligt. Sedan blandar man i det i degen och allt får stå varmt. Innan man bakar ut limpor tar man tillvara lite deg och sparar till nästa bak. Den blir bara bättre och bättre.
Mitt surdegsbröd görs på enbart rågmjöl, vatten, salt, surdeg och brödkryddor.


brod_6477.jpg
Nybakat surdegsbröd bakat på rågmjöl

Göran NK Torin
Publicerad av webbmaster : måndag 01 oktober 2007 - 21:48:27 | Läs/skriv kommentar: 0 |utskriftsvänlig Skapa PDF av denna nyhetsartikel
måndag 24 september 2007
 Att odla själv är lönande
webbmaster På måndag 24 september 2007 - 23:44:30 | Läs/skriv kommentar: 0
 Bli burksamlare - återanvänd förpackningar!
webbmaster På måndag 24 september 2007 - 23:27:14 | Läs/skriv kommentar: 0
 Det hänger på håret
webbmaster På måndag 24 september 2007 - 23:15:13 | Läs/skriv kommentar: 1
Gå till sidan  1 2 3 ... 55 [56] 57 58
Nyhetskategorier
 Budget
 Hygien
 Det hänger på håret
e107 På måndag 24 september 2007 - 23:15:13 | 1

     
Bokförlaget Moster Beda

bokfrlaget.jpg
Köp boken!

lb_bok.jpg
Huvudmeny
· Hem
· lista
Länka hit
Länka hit
Mystiska Träd

mystiska.jpg
Fattiga.se

skuldsatt.jpg


e107.v4 tema av jalist